Bug maakt 100 procent uitspelen Metal Gear onmogelijk

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bug maakt 100 procent uitspelen Metal Gear onmogelijk

Een aantal gamers heeft melding gemaakt van een bug in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain waardoor zij de game niet volledig kunnen uitspelen. De spelers lopen daardoor achievements of trophies mis.

Volgens de site Metalgearinformer kunnen gamers door de bug in een missie niet de S-rank, de hoogst haalbare rang, halen. Het probleem doet zich voor bij missie 4 als gamers eerder de communicatie-apparatuur kapotmaken in de free-roamsessie. Omdat het kapotmaken ervan het einddoel van de missie is, krijgt de speler bij rating een streepje, terwijl daar had moeten staan welke rang de speler krijgt. Het is onmogelijk om dat streepje weg te krijgen, ook als het level opnieuw wordt gespeeld en een S-rank wordt behaald. Gamers die in het level een A-rating halen, terwijl ze eerder een S-rank hadden, hebben ook te maken met het probleem. Voor zover bekend, doet het probleem zich voor op alle platforms.

Voor de game op Steam is een tijdelijke oplossing waarbij spelers wordt aangeraden een back-up van de data te maken en een tijdelijke save aan te maken waarbij de S-rank wordt gehaald. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is hier te lezen. Konami heeft al laten weten op de hoogte te zijn van het probleem en aan een oplossing te werken. Spelers worden geadviseerd om de communicatie-apparatuur niet kapot te maken voordat ze aan missie 4 beginnen.