Brütal Legend sequel mogelijk als Psychonauts presteert

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Brütal Legend sequel mogelijk als Psychonauts presteert

Een vervolg op het heavy metal-geïnspireerde Brütal Legend van Double Fine is niet uitgesloten. De enige voorwaarde voor het maken van Brütal Legend 2 is dat Psychonauts 2 goed moet scoren.

Double Fine kondigde vorige week een vervolg op Psychonauts aan. Tien jaar na het origineel zou Tim Schafer en zijn studio zich wagen aan een vervolg, al moest er wel genoeg geld binnenkomen via crowdfunding-website Fig. Na minder dan een week is er sprake van een vliegende start: binnen een aantal dagen is er al meer dan $1,8 miljoen (van de benodigde $3,3 miljoen) binnen gehaald. Dit lijkt ook goed nieuws voor die andere cultfavoriet van Double Fine: Brütal Legend. Tim Schafer heeft gezegd dat als Psychonauts het heel erg goed doet, een vervolg op Brütal Legend niet onmogelijk is.

“We kunnen natuurlijk niets beloven, maar als Psychonauts een succes wordt, dan is Brütal Legend 2 iets meer mogelijk?”

Schafer vertelde ook dat, mocht er een vervolg komen op Brütal Legend, de nadruk meer op het personage Lionwhyte (Rob Halford van Judas Priest) komt te liggen.

De eerste Brütal Legend werd ontwikkeld door Double Fine en uitgegeven door EA. De game kwam in 2009 uit en kostte naar verluid rond de $25 miljoen om te maken. Als ze voor een vervolg zouden gaan, zou het budget rond datzelfde bedrag liggen. Iets wat via crowdfunding, zelfs met alle successen in het verleden, lastig blijkt om bij elkaar te krijgen.