Breda krijgt deze zomer game-incubator

Breda krijgt deze zomer game-incubator

De gemeente Breda heeft vandaag aangekondigd dat de stad plaats gaat bieden aan startende game-studios en gerelateerde bedrijven in de vorm van een incubator. Breda heeft de opdracht neergelegd bij hogeschool NHTV, waar op de academie voor digitale entertainment ook een opleiding Game Architecture and Design te volgen is. De school krijgt 500.000 euro om de incubator van de grond te krijgen.

De originele plannen zijn door het NHTV ontwikkeld en nu goedgekeurd door de gemeente. Nico van Os, voorzitter van de raad van bestuur van de NHTV, wil de incubator in augustus al van de grond hebben. Toch zal de school niet alleen steunen op investering van de gemeente: “We richten ons ook zeker op commerciële bijdragen zodat de incubator zichzelf zo veel mogelijk kan gaan ‘bedruipen’ in de toekomst.” NHTV investeert zelf enkele tonnen in de incubator, al is niet duidelijk hoeveel.

Door middel van de incubator kunnen startende gamebedrijven de kans krijgen om te groeien. Dit wil de opleiding doen door ruimte, materiaal en ondersteuning te bieden aan beginnende bedrijven: “We zullen een aantal ruimtes hebben met apparaten, software en ontwikkelingsstudio’s, maar ook onderwijsmensen en ervaren ondernemers die allemaal zullen samenwerken om beginnende ondernemingen en ondernemers te stimuleren.

De incubator zal waarschijnlijk gevestigd zijn op het terrein van de school volgens Van Os. “De locatie moet overlegd worden met de gemeente, maar wordt waarschijnlijk het klooster tegenover de school. We gaan in ieder geval samenwerken met de Dutch Game Garden, een succesvol voorbeeld van een incubator.”