Bouw een nieuw thuis voor de mensheid in Surviving Mars

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Bouw een nieuw thuis voor de mensheid in Surviving Mars

Heamimont Games heeft vandaag Surviving Mars aangekondigd. De Bulgaarse studio is vooral bekend van de Tropico games en werkt voor Surviving Mars samen met uitgever Paradox Interactive. Surviving Mars wordt een city-builder waarin spelers een kolonie op mars moeten stichten en om deze vervolgens zo goed mogelijk te managen.

Product manager bij Paradox Jacob Munthe geeft aan datde makers voor de setting goed hebben gekeken naar wetenschappelijke literatuur van NASA en SpaceX, maar ook naar bekende science fiction auteurs als Isaac Asimov en Arthur C. Clarke. De game wil daarmee een serieus antwoord formuleren op de vraag wat er nodig zou zijn om een succesvolle kolonie op mars te stichten.

Qua gameplay wil de studio nog niet al te veel weggeven. De game zal in ieder geval gaan draaien om het goed managen van de schaarse resources op de rode planeet. Bovendien zullen de spelers er voor moeten zorgen dat er wel genoeg te beleven valt, zodat de inwoners van hun kolonie niet gek worden van verveling. Surviving Mars moet in de loop van 2018 verschijnen voor de pc, PlayStation 4, Xbox One, Mac en Linux.