Bossa Studios maakt early access MMO Worlds Adrift bekend

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Bossa Studios maakt early access MMO Worlds Adrift bekend

Bij de aankondiging van Worlds Adrift konden we in ieder geval niet zeggen dat ze met een zoveelste World of Warcraft-kopie op de proppen kwamen. Een wereld gecreëerd door de community is namelijk allesbehalve mainstream en wij kijken dan ook halsreikend uit naar hoe dit vorm gaat krijgen. Vandaag maakte Bossa Studios bekend dat we niet heel lang meer hoeven te wachten tot we met de MMO aan de slag kunnen.

Vandaag maakte de ontwikkelaar Bossa Studios bekend dat hun MMO Worlds Adrift op 17 mei in early acces gaat op Steam. In tegenstelling tot de meeste early acces-games kun je als vroegtijdige speler direct invloed hebben op hoe de game er uiteindelijk uit komt te zien, want het is de bedoeling dat het de spelers zijn die de wereld van de MMO vormgeven.

In de wereld kunnen spelers hun eigen dorpen, huizen en andere plekken creëren. Dit doe je op verschillende eilanden die je kunt ontdekken met je eigen luchtschip. Een schip dat je overigens ook zelf kunt vormgeven en bouwen. Een ambitieus project dus, dat al sinds 2014 in ontwikkeling is. Sindsdien heeft de studio de MMO uitgebreid en zijn er ook al enige bèta-tests geweest. Nu is de game klaar om aan een groter publiek getoond te worden en gaat het de early acces-fase in.

Je kunt op 17 mei aan de slag met de game in de vroege staat waarin deze dan nog verkeert. Het goedkoopste pakket op Steam is € 31,99.