Borderlands: The Pre-Sequel aangekondigd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Borderlands: The Pre-Sequel aangekondigd

Take-Two heeft Borderlands: The Pre-Sequel aangekondigd. De game wordt ontwikkeld door 2K Australia en speelt zich af op de maan van Pandora en het Hyperion-ruimteschip dat bekend is van eerdere Borderlands-games. De game moet in de herfst van dit jaar uitkomen.

Het moederbedrijf van 2K, Take-Two, heeft het nieuws bekendgemaakt op de officiële website. Het verhaal van The Pre-Sequel speelt zich tussen de eerste en tweede Borderlands-game af en richt zich op Handsome Jack, de antagonist uit Borderlands 2, en hoe hij aan de macht komt. De game bevat nieuwe speelbare personages, waaronder de voor Borderlands-spelers bekende ClapTrap. Daarnaast kunnen gamers kiezen uit Athena the Gladiator, Wilhelm the Enforcer en Nisha the Lawbringer, zo schrijft CVG. Die personages zijn al eerder langsgekomen in Borderlands 2 en de DLC daarvoor.

Borderlands: The Pre-Sequel is niet de eerste Borderlands-game die niet door Gearbox Software ontwikkeld wordt. Telltale kondigde eind vorig jaar aan te werken aan Tales From The Borderlands, een point-&-click-adventuregame uit het Borderlands-universum. Daarnaast werkt Iron Galaxy Studios aan een PlayStation Vita-versie van Borderlands 2. Die moet in mei uitkomen. 2K Australia heeft in het verleden werk verricht aan onder andere de Bioshock-games.