Borderlands 3

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Borderlands 3

Beeld: Borderlands 3

De ruige wereld van Pandora zit vol met psychopaten en rare wezens die niets liever doen dan jou het leven zuur maken. Het is alweer flink wat jaren geleden dat we onze geweren mochten legen in de wereld van Borderlands. De trailer van Borderlands 3 zorgde in ieder geval voor een feest van herkenning maar gaf ons ook de eerste beelden van nieuwe elementen.

Gearbox Software zet de Borderlands-serie weer op de kaart met de onthulling van de Borderlands 3-trailer. Zoals te zien is in de trailer onderaan dit artikel,  is de bekende wereld van Pandora herkenbaar, maar zijn er wel wat veranderingen geweest in de afgelopen jaren.

Vroeger toen de wereld nog simpel was

Hoe zat het ook alweer? De Borderlands-reeks speelt zich af op de planeet Pandora, waar meerdere kolonies te vinden zijn. De planeet zit boordevol kostbare mineralen, waardoor de oppermachtige Dahl Corporation besluit om een aantal nederzettingen op de planeet te bouwen. Als bekend wordt dat er een kluis met kostbare schatten te vinden is op Pandora, breekt de hel los. Een groepje Vault Hunters besluit om op zoek te gaan naar de kluis en er zo voor te zorgen dat deze niet in de verkeerde handen valt.

In Borderlands 2 zijn we vijf jaar verder wanneer zes Vault Hunters bedrogen worden door Handsome Jack. De groep zint op wraak en krijgt hulp van de geheimzinnige Guardian Angel. Samen bedenken ze een plan om Handsome Jack voor eens en altijd op te ruimen.  

Borderlands 3 
 Pixel Vault

Pandora, Psycho’s en Plezier

In de onthullingstrailer van Borderlands 3 zien we al dat er veel veranderd is op Pandora. Na wat research zijn we erachter dat we zeven jaar verder zijn en veel personages uit de voorgaande reeks volwassen zijn geworden. Tiny Tina is bijvoorbeeld flink gegroeid en er is een sekte genaamd de Children of the Vault ontstaan.

In dit derde deel is er een keiharde oorlog aan de gang tussen allerlei soorten wapenfabrikanten, denk bijvoorbeeld aan Maliwan en Atlas. Hoewel er tal van bekende personages terugkeren, zijn er ook voldoende nieuwe aanwezig. Zo is er een dame genaamd Lorelei die je van missies gaat voorzien. Ook het personage Rhys uit Tales from the Borderlands gaat een grote rol spelen. Oude bekenden zoals Scooter, Tiny Tina en Sir Hammerlock zijn ook van de partij.

De nieuwe Vault Hunters kunnen natuurlijk niet ontbreken. Zo is er Moze (Gunner) die gebruikmaakt van haar compagnon Iron Bear, een soort reusachtige Mech. Amara (Siren) kan een zogeheten ethereal first oproepen waarmee ze iedereen in elkaar kan beuken. FL4K (Beastmaster) is een jager die tal van beesten om zich heen heeft en Zane (Operative) is gespecialiseerd in gadgets en is vooral gericht op het betere sluipwerk.

Borderlands 3 
 Pixel Vault

Upgraden die handel

Hoewel de serie altijd rond de planeet Pandora heeft gedraaid, kunnen we nu voor het eerst naar andere planeten. Hoeveel dit er zijn is nog niet bekend. Wel is al aangegeven dat er veel verschillende omgevingen zijn buiten het woestijngebied van Pandora. Ook het zogeheten level-sync system is nieuw in de serie. Het systeem zorgt ervoor dat de ervaringspunten aangepast worden aan het personage. Dit houdt in dat je samen kunt spelen zonder dat het uitmaakt welk level iemand is of waar je bent in het verhaal. De beloningen zijn ook persoonsgebonden.

Qua wapens zijn er tal van nieuwe toevoegingen, maar het meest opvallende is toch wel het element Radiation, dat de plaats inneemt van Slag. Dit element kan op een van je wapens zitten, waardoor deze extra vaardigheden geeft. Het loont zich dus om weer goed met je teamgenoten af te stemmen wie welke wapens draagt.

Het co-op gedeelte heeft ook een overhaul gekregen. De loot werd in voorgaande delen altijd gedeeld met elkaar. Hierdoor ontstonden er flink wat ruzies over wie dat ene wapen mocht pakken. Deze manier van delen is nog steeds mogelijk in de Classic Mode, maar er is nu ook een modus waardoor het eerlijk per persoon verdeeld wordt.

Releasedatum Borderlands 3

Dat het weer een spektakel wordt, bewijst Gearbox Software in de trailer. Het wordt sowieso een avontuur vol gekke humor en veel schietactie. De game wordt op 13 september uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

https://www.youtube.com/watch?v=d9Gu1PspA3Y