Boodschap van Geralt op tiende verjaardag The Witcher-games

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Boodschap van Geralt op tiende verjaardag The Witcher-games

Het is vandaag tien jaar geleden dat CD Projekt RED de eerste The Witcher-game maakte. Om dit te vieren publiceert de Poolse ontwikkelaar vandaag een video waarin hoofdpersoon Geralt of Rivia op emotionele wijze de fans van de serie toespreekt.

In de video zien we Geralt op zijn landgoed in Toussaint, een plek die we kennen van de The Witcher 3-DLC Blood and Wine. Op het landgoed wordt een feest gegeven waar ook andere bekende personages uit de serie aanwezig zijn, zoals Ciri, Yennefer of Vengenberg, Triss Merrigold en Zoltan Chavay. Geralt richt zich in de video tot de fans van de serie.

The Witcher-games zijn gebaseerd op een Poolse boekenserie van auteur Andrzej Sapkowski. De games zijn met name bekend geworden door het laatste deel in de serie: The Witcher 3: The Wild Hunt. Dit voorlopig laatste hoofdstuk in de serie verscheen in 2015 voor pc, Xbox One en PlayStation 4. De game kreeg twee DLC’s en een spin-off gebaseerd op het populaire in-game kaartspel Gwent.

De eerste game uit de serie stamt uit 2007. Dit deel heet simpelweg The Witcher en verscheen alleen voor de pc. Het tweede deel verscheen in 2012 voor de pc en Xbox 360 en heeft als titel: The Witcher 2: Assassins of Kings. Oorspronkelijk was CD Projekt RED van plan om het verhaal van Geralt te laten eindigen met het derde deel, maar het grote succes van The Wild Hunt heeft er voor gezorgd dat er mogelijk toch een vierde deel in de serie komt.