Blizzard zal abonnee-aantal WoW niet meer vermelden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Blizzard zal abonnee-aantal WoW niet meer vermelden

Sinds de eerste paar maanden van World of Warcraft heeft Blizzard elk kwartaal laten weten hoeveel abonnees de MMORPG telt, maar daar komt nu een einde aan. Blizzard zal stoppen met het doorgeven van cijfers van alle actieve spelers.

Het was altijd een goede graadmeter om te zien hoe populair World of Warcraft was, maar de laatste jaren toont het vooral aan dat Blizzards MMORPG steeds minder veel gespeeld wordt. Sinds de launch van WoW liet Blizzard elke drie maanden weten hoeveel betalende abonnees de MMO had. In de eerste vijf jaar was er alleen een klim in de aantallen te zien, waarna de aantallen langzaam maar zeker begonnen te zakken. Een expansion hier en daar leverde nieuwe spelers op, maar over het algemeen vertrokken die spelers na een korte tijd weer en ging de daling verder.

Het was vandaag niet anders dan normaal: drie maanden verstreken en Blizzard liet weten dat er de afgelopen maanden weer 100.000 abonnees vertrokken zijn, waardoor de teller nu op ongeveer 5,5 miljoen abonnees staat. Het laagste punt sinds het eerste kwartaal van 2006, toen de game net een jaar oud was en begon op te starten. Dat vormt wellicht de reden voor Blizzard om voortaan niet meer te vermelden hoeveel betalende abonnees de eens zo wild populaire MMORPG heeft.

“Dit kwartaal zal de laatste keer zijn dat we het aantal abonnees vermelden. Er zijn andere cijfers die de huidige stand van zaken beter weergeven.”

Welke cijfers dat zijn, is nog onduidelijk. Wel duidelijk is dat deze hoogstwaarschijnlijk niet naar buiten zullen komen. Blizzard hoopt dat World of Warcraft’s nieuwste expansion, genaamd Legion, de fans weer terug weet te winnen, zoals alle expansions dat in het verleden hebben weten te doen. Door de expansions sneller uit te brengen hoopt Blizzard dat de fans ook blijven spelen en niet alleen een paar maanden na het uitbrengen van een expansion eens in de twee jaar.