Blizzard wil meer vrouwen in dienst

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Blizzard wil meer vrouwen in dienst

Blizzard wil meer vrouwen en mensen die behoren tot ondervertegenwoordigde minderheden in dienst nemen. Daarnaast wil het bedrijf ervoor zorgen dat vrouwen en mensen uit minderhedengroepen langer in dienst blijven. Dat blijkt uit een uitgelekte, interne e-mail die het bedrijf verzond.

Onder de noemer van het ‘global diversity and inclusion initiative’ wil Blizzard er voor zorgen dat onderdrukte groepen zich beter thuis voelen bij het bedrijf. Dat blijkt uit een interne e-mail die in handen is gekomen van Kotaku. Blizzard bestaat op dit moment bijvoorbeeld voor slechts 21 procent uit vrouwen en bovendien zijn vrouwen sneller geneigd het bedrijf te verlaten. Daar wil het bedrijf nu iets aan doen.

Uit de memo blijkt dat Blizzard de ongelijkheid niet aan wil pakken door middel van harde quota betreffende het aantal vrouwen dat aangenomen moet worden. In plaats daarvan moedigt het bedrijf haar medewerkers aan om gekwalificeerde vrouwen op openstaande posities te wijzen. Bovendien gaat het bedrijf zelf op zoek naar betere mogelijkheden om talentvolle vrouwen te rekruteren.

Het global diversity and inclusion initiative is in eerste instantie alleen gericht op vrouwen. Het initiatief wil zich echter later dit jaar ook gaan richten op mensen die behoren tot ondervertegenwoordigde minderheden, die op dit moment slechts 14 procent van het personeel van het bedrijf vormen.