Blizzard werkt aan onaangekondigd Diablo-project

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Blizzard werkt aan onaangekondigd Diablo-project

Blizzard staat erom bekend lange tijd support te leveren aan hun games. Zo kreeg het inmiddels bijna zes jaar oude Diablo 3 vorig jaar nog nieuwe DLC. Naast de aanhoudende support voor de game werkt Blizzard nu echter eveneens aan een nieuw Diablo-project. Gaat het hier om Diablo 4, om de Nintendo Switch-versie van Diablo 3 of om iets anders?

Het feit dat Blizzard werkt aan een nieuw Diablo-project blijkt uit een vacaturepagina voor een Dungeon Artist die de ontwikkelaar online heeft gezet. De vacaturetekst geeft aan dat er gewerkt wordt aan een onaangekondigd Diablo-project, waarvoor er dus een ervaren Dungeon Artist nodig is. Aangezien er expliciet wordt gesteld dat de nieuwe medewerker zich bezig gaat houden met level design, lijkt het hier in ieder geval niet om een simpele port te gaan.

Toch is dit laatste voorlopig niet helemaal uit te sluiten. Er doen namelijk al langer geruchten de ronde over dat Blizzard Diablo 3 graag op de Nintendo Switch uit wil brengen. Ook geruchten over een remaster van Diablo 2 zijn niet ondenkbaar. Om erachter te komen of het gaat om een van deze twee versies of om een volledig nieuwe Diablo-game, zullen we nog even geduld moeten hebben.

Naast het nieuwe Diablo-project is er ook nog nieuws over Diablo 3. Verschillende online retailers hebben namelijk een nieuwe versie van Diablo 3 gelekt. De versie is getiteld Diablo 3: Eternal Collection en bevat naast de volledige game ook de Reaper of Souls-uitbreiding en de Rise of the Necromancer DLC. De Eternal Collection is nog niet officieel aangekondigd door Blizzard, maar is volgens de gelekte berichten vanaf 26 juni beschikbaar.