Blizzard werkt aan Diablo 3 voor de Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Blizzard werkt aan Diablo 3 voor de Xbox One

Blizzard werkt momenteel aan een Xbox One-versie van de Diablo 3: Ultimate Evil Edition, maar er is nog geen officiële bevestiging dat de game ook daadwerkelijk uitkomt voor Microsofts console. De ontwikkelaar werkt parallel aan de PS4- en Xbox One-versie van de game.

Zo meldt Alex Mayberry, hoofd gameproducer bij Blizzard, in een interview met gamewebsite Videogamer. De Xbox One-versie wordt tegelijk ontwikkeld met de PlayStation 4-versie, die wel officieel aangekondigd is. Volgens Mayberry is het ‘logischer’ om voor beide platforms tegelijk te ontwikkelen. “Dat deden we ook bij de Xbox 360- en PlayStation 3-versie van de game. Het is gewoon wat we doen. Blizzard en Microsoft kunnen het daarna samen verder wel uitwerken.”

De Ultimate Evil Edition van Diablo 3 bevat zowel de game zelf als de uitbreiding Reaper of Souls. Over de releasedatum van de PlayStation 4-versie zegt Mayberry dat het ‘niet lang gaat duren, aangezien het consoleteam parallel werkt met het hoofdteam en niet ver achterloopt’. De uitbreiding voor Diablo 3 komt op 25 maart uit voor Windows en OS X.

Behalve over Diablo heeft Mayberry het met Videogamer gehad over StarCraft: Ghost, de in 2002 aangekondigde third-person-game uit het StarCraft-universum. Hoewel er niets concreets over te vertellen valt, stelt Mayberry dat de game misschien ‘ooit’ uitkomt. “Ik denk dat het idee prima uit te voeren is. Het is zeker nog iets dat leeft binnen Blizzard. We zouden het graag doen.” Destijds is ontwikkeling van de game voor onbepaalde tijd opgeschort vanwege de tekortschietende rekenkracht van de zesde generatie consoles. Of er nu, bij de achtste generatie, wel genoeg is om mee te werken, is niet zeker. “Misschien dat we er nog een keer naar gaan kijken, maar dat zal niet binnenkort zijn, denk ik.”