Blizzard sluit opnieuw een private server voor World of Warcraft

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Blizzard sluit opnieuw een private server voor World of Warcraft

De geschiedenis van private servers voor World of Warcraft gaat bijna even ver terug als de MMO zelf, net als de cease-and-desist brieven van de uitgever. Deze week was het team van Burning Crusade aan de beurt.

Blizzard’s jacht op illegale servers voor hun game World of Warcraft gaat onverminderd door. Deze week hebben ze een cease-and-desist brief gestuurd naar de mensen achter een grote Burning Crusade-server, waarop deze besloten te stoppen met hun project. Waar andere servers nog wel eens een doorstart maken in een ander land of via een ander team, heeft het brein achter Burning Crusade al gemeld dat dit geen optie is.

Blizzard kreeg recent nog veel kritiek op het sluiten van de grootste vanilla server voor World of Warcraft: Nostalrius. Na het sluiten is het World of Warcraft-team in gesprek gegaan met fans, die het niet eens waren met het sluiten van de servers. Blizzard maakte toen kenbaar dat ze private servers nooit gaan toelaten, maar gingen kijken naar de wens van spelers om de oude populaire expansions als The Burning Crusade en Wrath of the Lich King opnieuw te beleven. Vooralsnog heeft zich dat nog niet geuit in aparte servers die de game uit die tijd weerspiegelen. Een deel van het team achter Nostalrius is daarop een nieuwe server begonnen.