Blizzard roept Overwatch spelers op tot zelfreflectie

Blizzard roept Overwatch spelers op tot zelfreflectie

Overwatch is een competitieve game, maar sommige mensen zijn competitiever ingesteld dan anderen. Zo kunnen emoties hoog oplopen tijdens games, resulterend in ruzie, trol-gedrag of andere situaties die voor niemand fijn zijn. Hoe gaat Blizzard hier mee om?

In een Developer Update bespreekt Game Director Jeff Kaplan de stijgende problematiek van slecht gedragende spelers in Overwatch. De afgelopen periode heeft het ontwikkelaarsteam meer tijd en middelen geïnvesteerd om dit tegen te werken. Niet lang geleden heeft Blizzard het mogelijk gemaakt om spelers te rapporteren, wanneer zij zich schuldig maken aan slecht gedrag.

Dit heeft geresulteerd in 480.000 accounts die straffen hebben ondergaan. 340.000 van deze straffen zijn tot stand gekomen door het rapporteren van andere spelers. Hoewel dit een goede stap is naar verbetering van de community, laat Jeff Kaplan weten dat dit ver van een ideale oplossing is. Zo zou hij het liefst willen dat het straffen van spelers ├╝berhaupt niet nodig is.

Volgens de opvatting van Kaplan wordt het slechte gedrag namelijk gepropageerd door de anonimiteit die spelers hebben tijdens het gamen. Hij geeft toe hier in het verleden aan mee te hebben gedaan. Toch roept Kaplan de spelers van Overwatch op om een moment te nemen van zelfreflectie.

Om dit te onderbouwen, kaart hij aan dat het ontwikkelaarsteam liever zijn tijd spendeert aan het ontwikkelen van nieuwe maps, nieuwe heroes en animated-shorts. Dit gaat momenteel echter veel langzamer, omdat ze zich moeten focussen op het verbeteren van de community.