Blizzard opent eigen e-sports arena in Los Angeles

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Blizzard opent eigen e-sports arena in Los Angeles

Blizzard is een belangrijke naam in de e-sports wereld. Met games als Starcraft, Overwatch en Hearthstone heeft de studio immers een aantal titels in huis die massaal gespeeld worden op e-sports toernooien. Vandaag kondigt de studio aan een volgende stap te zetten en een eigen e-sports arena te openen.

De arena gaat de Blizzard Arena heten en opent op 7 oktober haar deuren. Wat betreft locatie is gekozen voor de Burbank Studios in het zuiden van Californië. In deze studio’s werden in het verleden bekende televisieseries als Saved by the Bell en Days of Our Lives opgenomen. Volgens Blizzard CEO Mike Morhaime moet de arena een nieuw tijdperk voor competitief entertainment inluiden:

We’re at a tipping point for esports and we look forward to helping usher in a new era of competition-based entertainment.

De arena is bedoeld voor zowel professionele e-sports spelers als toeschouwers en media. De arena bevat verschillende podia en oefenfaciliteiten voor e-sports teams en spelers. Bovendien zal er in de arena ook een winkel met merchandise te vinden zijn. Het eerste evenement dat na de opening op 7 oktober zal plaatsvinden zijn de playoffs van het eerste seizoen Overwatch Contenders.