Blizzard legt WoW chat-misbruikers het zwijgen op

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Blizzard legt WoW chat-misbruikers het zwijgen op

Tijdens een potje World of Warcraft kan het erg gezellig zijn als je met z’n allen wat bijkletst op de chat. Anderen gebruiken de chat voor wat serieuzere World of Warcraft-zaken, zoals het bespreken van hun tactieken. En dan zijn er ook nog mensen die zich geroepen voelen zich te misdragen op de chat. Deze laatste doelgroep gaat Blizzard binnenkort aanpakken.

Wanneer een persoon in de chat namelijk meerdere malen wordt gerapporteerd om ‘Spam’ of ‘Abusive Chat’ zal de kans zeer groot zijn dat Blizzard deze persoon een straf gaat opleggen; een Silence Penalty zoals het bedrijf het zelf noemt. Deze wordt niet zomaar uitgedeeld, een onderzoek door Blizzard gaat vooraf, maar als je deze opgelegd krijgt, zal het zeker merkbaar zijn.

De naam doet vermoeden dat je totaal het zwijgen opgelegd wordt, al is dat niet helemaal het geval. Wanneer iemand de Silence Penalty opgelegd krijgt, zal deze nog wel kunnen whisperen naar WoW- en Battlenet-vrienden en zal deze kunnen reageren op whispers die toegestuurd worden. In-game mail versturen, party-uitnodigingen verzenden en chatten in het algemeen is wel van de baan.

Hoe lang de straf duurt is geheel afhankelijk van het aantal vergrijpen. Bij de eerste afstraffing zal deze 24 uur duren. Bij iedere straf die daarop volgt zal de duur ervan verdubbelen. Ook heeft Blizzard aangegeven dat daar geen limiet op zal zitten.

De Silence Penalty zal worden geïntroduceerd wanneer de pre-Legion patch live gaat. Wanneer deze binnen te halen valt, is nog niet duidelijk. Het zal in ieder geval voor 30 augustus zijn, gezien World of Warcraft: Legion dan verschijnt.