Blizzard laat weinig los over Overwatch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Blizzard laat weinig los over Overwatch

Het afgelopen weekend onthulde Overwatch van Blizzard lijkt veelbelovend, maar er is nog veel onduidelijk. Blizzard geeft weinig informatie vrij over de game. Niet omdat ze het niet willen, maar omdat ze het niet kunnen. Er is zelfs voor hun nog veel onduidelijk.

Dat Overwatch een multiplayer-game wordt was direct van de trailer duidelijk. Maar zal de game ook een singleplayer krijgen en hoe zal die eruit zien? Director Jeff Kaplan wist hierop geen antwoord te geven.

“Ik denk niet dat we een singleplayer optie kunnen toevoegen. De personages zijn cool vanwege hun diversiteit en om ze samen te laten werken. Sommige zullen alleen niet leuk zijn om te spelen. Tenzij je wilt dat we een campaign maken rondom het supporten van bots.”

Op de vraag of we kunnen verwachten dat Overwatch een free-to-play game zal worden, wist hij nog geen duidelijk antwoord te geven. De game is nog in alpha dus zelfs Blizzard heeft hier blijkbaar nog geen besluit op genomen.

“Of de game free-to-play wordt, of het normale systeem zal hanteren weten we nog niet. Wat we in ieder geval zeker weten is dat we het aan willen pakken zodat het fair is voor iedereen. We willen in ieder geval niet dat mensen moeten betalen voor nieuwe abilities. Maar de custimization die je in andere games ziet spreekt ons wel aan, dus waarschijnlijk in die richting”.

Overwatch zal ergens in 2015 in beta gaan met meer content dan nu is aangekondigd. Dus voorlopig lijkt het wachten geblazen totdat meer concrete informatie beschikbaar zal zijn.