Blizzard kondigt wereldkampioenschap Overwatch 2018 aan

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Blizzard kondigt wereldkampioenschap Overwatch 2018 aan

Vandaag heeft Blizzard het wereldkampioenschap Overwatch aangekondigd en meer details gegeven over hoe dit e-sports-toernooi eruit gaat zien. Het ziet ernaar uit dat er in april al een hoop bepaald gaat worden en dat de strijd om de wereldbeker in november haar climax bereikt. Goed nieuws voor de topspelers onder ons: je kunt je nog kwalificeren.

Blizzard organiseert dit jaar een wereldkampioenschap Overwatch, waarin spelers over de hele wereld kunnen strijden om de titel. Vanaf nu tot aan het einde van het competitieve seizoen dat momenteel loopt gaat Blizzard kijken wie de beste spelers zijn. Op 28 april komt dit seizoen ten einde en gaat Blizzard kijken welke landen het beste hebben gepresteerd. De top 20 best genoteerden mogen hun afgevaardigden naar het wereldkampioenschap sturen.

Frankrijk, Zuid-Korea, Thailand en de Verenigde Staten zijn automatisch gekwalificeerd; zij hosten namelijk de verschillende wedstrijden die tijdens het kampioenschap gespeeld gaan worden. In totaal doen er 24 teams mee aan het kampioenschap. De eerste wedstrijden worden in juni en juli gespeeld. Uiteindelijk gaan er in november acht overgebleven teams strijden om de wereldtitel.