Blizzard kondigt nieuwe uitbreiding voor Hearthstone aan

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Blizzard kondigt nieuwe uitbreiding voor Hearthstone aan

Tijdens Blizzcon heeft ontwikkelaar Blizzard een vierde uitbreiding van het digitale kaartspel Hearthstone aangekondigd. Deze draagt de naam Mean Streets of Gadgetzan. De releasedatum is door Blizzard nog niet bekend gemaakt.

In de nieuwste uitbreiding bevindt de speler zich in de stad Gadgetzan. De stad is een plek waar alle criminelen van heel Azeroth zich kunnen vestigen zonder daarvoor continu de hete adem van ‘The Alliance’ te voelen. In de stad zijn drie criminelen aan de macht en zij heersen over de straten. Hierdoor zijn er drie nieuwe klassen in het spel waarmee gamers aan de slag kunnen. Deze klassen worden geleid door wapenhandelaar Grimy Groons, assassijn Jade Lotus en de naar mana hunkerende Kabal. De hele uitbreiding bevat 132 nieuwe kaarten.

Verder zal de game voor het eerst zogenaamde tri-class kaarten bevatten. Zodra de kaart bij de juiste klasse wordt ingedeeld, geeft deze extra’s. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten de kaarten van Grimy Goons bij de Hunter, Paladin en Warrior terecht komen. De kaarten van Kabal werken het best bij de Mage, Priest en Warlock en Jade Lotus-kaarten krijgen een extra boost bij de Druid, Rogue en Shaman.

De uitbreiding Mean Streets of Gadgetzan zal binnenkort verschijnen voor de pc, iOS en Android. Ter promotie van de game is deze uitbreiding alvast de bestellen met een megakaartenpak. Voor €44,99 ontvang je de game plus vijftig pakjes kaarten.