Blizzard keert oude games de rug niet toe

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Blizzard keert oude games de rug niet toe

Blizzard is op zoek naar nieuwe werknemers die zich specialiseren in het behouden en updaten van Blizzard’s oude games. Nieuwe technologieën kunnen ervoor zorgen dat mensen games als Diablo 2 en Starcraft niet meer kunnen spelen. De uitgever wil daar verandering in brengen.

Blizzard kennen we als een grote studio met gigantische games die over de hele wereld gespeeld worden. Denk aan Starcraft 2, World of Warcraft en Diablo 3. Toch wil Blizzard ervoor zorgen dat de fanbases voor hun oudere games niet verwaarloosd worden. Games als Warcraft 3, Diablo 2 en de eerste Starcraft zijn ondanks hun leeftijd nog ongekend populair, maar nieuwe hardware en software kunnen roet in het eten gooien. Daarom is Blizzard bezig een nieuw (klein) team op te zetten speciaal voor de klassieke games. Dat team moet ervoor zorgen dat Blizzard’s oude games vlekkeloos lopen op de huidige besturingssystemen.

“Interessante verhalen, intense multiplayer en eindeloze replay value. Kwaliteiten die van Starcraft, Warcraft 3 en Diablo 2 de titanen van hun tijd maakten. Veranderende besturingssystemen, hardware en online services hebben het door de jaren heen moeilijker gemaakt om van deze games te kunnen genieten. Voor zowel de oude fanbase, als een nieuwe generatie. Daarom gaan we ze in volle glorie herstellen.”

Op de site van Blizzard staan vacatures die omschrijven wat het bedrijf van de nieuwe collega’s verwacht. Met het nieuwe team hoopt Blizzard dat de oude titels de komende jaren weer speelbaar zullen zijn zoals ze dat zeker tien jaar geleden waren.