Blizzard is transparant over Overwatch eSports

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Blizzard is transparant over Overwatch eSports

Blizzard heeft de details bekend gemaakt over de eSports scene rondom Overwatch. Er zijn een aantal vereisten waar de teams aan moeten voldoen, voordat ze zich in kunnen schrijven voor het eerste seizoen, waaronder de financiële bescherming van de spelers en de inschrijfdatum.

Blizzard heeft in een blogpost details weergegeven over de vereisten rondom seizoen één van Overwatch League. Teams mogen zich voor het eerste seizoen inschrijven vanaf 1 augustus tot en met 30 oktober. Mocht dat team en zijn spelers worden uitgekozen om mee te mogen doen aan het seizoen zijn er een boel vereisten waar aan moet worden voldaan.

Zo moet het team de spelers minstens een contract geven van één jaar, tijdens dat jaar behoort elke speler een salaris te krijgen van 50.000 Dollar per jaar, dit is een schamele 43.000 Euro per jaar. Het team is hiernaast vereist om de spelers te voorzien van ziekenkostenverzekering en een pensioen fonds. Daarnaast moet tenminste 50% van de winsten, behaald uit toernooien en andere evenementen, uitbetaald worden aan de spelers.

Verder wil Blizzard meer duidelijkheid geven over de vereisten voor het vormen van de teams. Zo moet een team bestaan uit tenminste zes spelers met een maximum van 12 spelers. Verder is er geen sprake van nationaliteits-restricties en mogen alle speler, die wettelijk oud genoeg zijn om mee te mogen doen, mee doen aan de Overwatch League. Tot slot zijn de teams vereist om de spelers te faciliteren omtrend oefenruimtes en woongelegenheden.