Blizzard gooit Hearthstone-toernooi op de schop

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Blizzard gooit Hearthstone-toernooi op de schop

Het huidige seizoen van de Hearthstone-kampioenschappen is aardig op weg, volgende week wordt op BlizzCon de finale gespeeld. Het is voorlopig echter de laatste keer dat de finale van het toernooi tijdens het algemene Blizzard-evenement plaatsvindt, want het toernooi krijgt volgend seizoen een andere vorm.

Volgende week is de finale van het kampioenschap Hearthstone, maar het e-sports toernooi van Hearthstone keert volgend jaar niet terug naar de Blizzard-beurs. In het volgende seizoen gaat het kampioenschap een globaler karakter krijgen. Het moet ervoor zorgen dat meer spelers naar het toernooi kunnen komen, in plaats van vanuit huis mee te moeten doen. Dit meldt PC Gamer.

Hearthstone is één van de meest populaire e-sports, met een prijzenpot van 1 miljoen dollar. Op dit moment worden er verschillende regionale kampioenschappen gehouden. Vanaf volgend jaar wordt er één groot wereldkampioenschap gehouden, waar spelers uit alle landen aan mee kunnen doen. De prijzenpot wordt ook extra gevuld en gaat meer dan 2 miljoen dollar bevatten.

Het huidige kampioenschap wordt in het weekend van 4 november afgerond. Je kunt via Twitch meekijken. Thuis winnen kan ook: je kunt hier opgeven wie jij denkt dat er gaat winnen. Mocht je de wedstrijden goed voorspellen, dan kun je in-game beloningen winnen.