Blizzard geeft meer info over Overwatch Competive Play

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Blizzard geeft meer info over Overwatch Competive Play

In een uitgebreide Developer Update heeft Blizzard meer details bekendgemaakt over de Competitive Play Update van Overwatch. De update zou voor het einde van de maand moeten verschijnen.

In de video verteld Jeff Kaplan, game director voor Overwatch, hoe het team na de bèta terug is gegaan naar de tekentafel om de competitieve modus voor de game opnieuw te ontwerpen. Spelers gaven gedurende de bèta aan dat de modus nog niet competitief genoeg was en dat het nog te weinig op ervaring berustte.

De eerste grootschalige verandering die Blizzard gaat doorvoeren is de lengte van een seizoen in de competitieve modus. In eerste instantie was dit maar een maand, met de gedachten dat spelers dan sneller de kans konden pakken om opnieuw een skill-niveau op te bouwen. Echter bleek dat de spelers dit te kort vonden, waardoor er nu is gekozen voor seizoenen die drie maanden zullen duren. Deze seizoenen zullen gelijk lopen aan de seizoenen op het noordelijk halfrond. Zo zal, wanneer de update uitkomt, het zomer-seizoen van start gaan. Het seizoen zal dan ongeveer tweeënhalve maand duren, waarna er twee weken rust zullen zijn zodat iedereen kan resetten.

Een andere wijziging die door zal worden gevoerd ligt bij de Sudden Death. Volgens het team kwam dit te vaak voor tijdens matches, tot wel 35% van alle gespeelde potjes. Met de nieuwe update zal dit aantal een stuk lager liggen en alleen worden getriggerd wanneer de twee teams dicht bij elkaar liggen. Daarnaast zal Sudden Death op dezelfde map worden gespeeld als de ronde daarvoor. Tijdens de bèta was het nog zo dat er dan een willekeurig level werd gekozen voor de Sudden Death, tot ongenoegen van spelers.

Ook zullen er aanpassingen komen in de manier waarop ervaring en progressie worden gemeten. Daarbij zal het progressie-systeem met verschillende rangen verdwijnen. In plaats daarvan gaat de competitieve modus rusten op een Skill Rating, waarbij spelers op een score van 1 tot 100 makkelijk kunnen zien hoe hun skill en die van andere spelers is. Deze rating zal ook mede bepalen in wat voor matches je terecht zal komen.