Blizzard geeft Battle.net een andere naam

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Blizzard geeft Battle.net een andere naam

In september vorig jaar werd al bekend dat Blizzard bezig was met een naamsverandering van diens bekende app Battle.net. Vandaag kwam er een nieuwe update beschikbaar waarbij ook meteen de naamsverandering in zat. Battle.net gaat in het vervolg door als Blizzard app.

Battle.net is voor fans van de Blizzard-games een heus fenomeen geworden. Games als Hearthstone, Diablo III en World of Warcraft maakten alle gebruik van de applicatie, die momenteel al meer dan twee decennia bestaat. Vorig jaar besloot Blizzard dat het tijd was voor een verandering en kondigde aan dat de applicatie onder meer een andere naam zou krijgen. Vandaag was het dan zover en in de toekomst zal het programma van Blizzard onder de simpele naam ‘Blizzard app’ verder gaan. Blizzard gaf zelf het volgende statement:

Op het moment dat we Battle.net creëerden, was het idee van een op maat gemaakte online gaming-service nog een onbekend concept, dus we hebben veel focus gelegd op het uitleggen van wat de service inhield en hoe het werkte, daarbij kwam het geven van een duidelijk herkenbare naam. Na verloop van tijd merkten we echter dat er her en der verwarring ontstond doordat we met twee verschillende indentiteiten werken waaronder alles valt. Het feit dat multiplayer tegenwoordig een wereldwijd bekend fenomeen is, maakt dat het een stuk minder nodig is om een aparte identiteit te hebben voor onze netwerk-technologie.

 

Helaas voor de fans: Battle.net bestaat niet meer. Vanaf vandaag kun je kennis maken met de vernieuwde Blizzard app.