Blizzard annuleert Titan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Blizzard annuleert Titan

Blizzard heeft hun ‘work-in-progress’ MMO Titan officiëel geannuleerd. Titan was al ruim zeven jaar in ontwikkeling, maar na meerdere revisies en zelfs een complete ‘reboot’ vorig jaar heeft het Amerikaanse bedrijf besloten de stekker uit het project te trekken.

In gesprek met Polygon verteld CEO van Blizzard Mike Morhaime over de beslissing om de game te annuleren: “We maakte World of Warcraft en dat was zo’n succes dat we vol vertrouwen begonnen aan het volgende grote project. We waren ontzettend zelfverzekerd geworden door het succes. We begonnen dus aan het meest ambitieuze project ooit, maar het werkte gewoon niet.”

“We vonden geen plezier,” vervolgd Morhaime. “We vonden geen passie. We hebben alles geevalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat het niet gaat werken. We stoppen dus met het project.”

Chris Metzen, senior vice president van verhaal en franchise-ontwikkeling bij Blizzard, meldt dat het Amerikaanse bedrijf vol overgave verder gaat met de ontwikkeling van World of Warcraft. “Ik hoop dat we die game voor altijd blijven maken,” aldus Metzen.

De mannen van Blizzard deden deze onthulling in een interview met Polygon. Klik voor het volledige verhaal op de bron.