Blizzard al meer dan 1000 Overwatch-spelers geblokkeerd

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Blizzard al meer dan 1000 Overwatch-spelers geblokkeerd

Voor de release van Overwatch maakte ontwikkelaar en uitgever Blizzard al bekend dat het streng zou optreden tegen hackers en cheaters. Die belofte lijkt het team nu waar te maken: sinds de release van de game zijn er al meer dan 1500 spelers geblokkeerd. Veel daarvan stammen uit China.

Op het Chinese forum van de game benadrukt het team nog maar eens dat cheaters en hackers niet worden geaccepteerd in de nieuwe team-based shooter. Mensen die de gebruikersvoorwaarden doorbreken zullen daarbij direct en permanent worden verbannen. In China gaat het team echter nog een stapje verder: men wordt op een Wall of Shame gezet met hun gebruikersnaam, die ondertussen al zo’n 1500 namen telt.

Of alle spelers op de lijst enkel uit China komen, of ook uit andere delen van de wereld, is momenteel niet duidelijk. Hoewel het bericht op de internationale fora nagenoeg hetzelfde is, worden daar de namen niet genoemd. Hoewel een precies aantal geblokkeerde spelers nog onduidelijk is, heeft Blizzard wel meer duidelijkheid gegeven over het aantal eerlijke spelers. Sinds de release van de game zijn er al zo’n 7 miljoen spelers geweest die de game hebben gespeeld.