Bladestorm: Nightmare ontvangt info; releasedatum

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bladestorm: Nightmare ontvangt info; releasedatum

Bladestorm: Nightmare is een nieuwe game die op dit moment wordt ontwikkeld door Omega Force en zal worden uitgegeven door Koei Tecmo Games. Het spel is een revisie van het in 2007 verschenen “Bladestorm: the Hundred Years’ War” en belooft vele verbeteringen te brengen ten opzichte van de acht jaar oude titel.

In Bladestorm: Nightmare wordt de speler gevraagd een huurling te creëren en missies te accepteren welke voortgang zullen boeken voor de Engelsen of Fransen tijdens het verloop van de Honderdjarige Oorlog. De succesvolle voltooïng van deze opdrachten hangt af van een verscheidenheid aan elementen welke het kunnen van de speler in verschillende categorieën (krijgsvaardigheid, strategisch- en tactisch inzicht en leiderschap) test. De huurling betreedt het slagveld echter niet alleen, maar als bevelhebber van een leger specifiek gekozen om elke individuele situatie de baas te kunnen. Sommige veldslagen kunnen namelijk beter gevochten als voetsoldaten terwijl anderen vragen om schutters of soldaten te paard.

Verder werd voor Bladestorm: Nightmare het gevechtssysteem aangepast om de speler de mogelijkheid te geven om tegelijkertijd vier groepen aan te sturen. Dit geeft het spel een nog groter strategisch element omdat de groepen op elk gewenst moment kunnen worden bevolen naar een andere locatie te vertrekken of bepaalde andere acties te ondernemen welke een positieve bijdrage zullen leveren aan de desbetreffende missie. Denk hierbij aan het aanvallen vanuit een bepaalde hoek, hun huidige positie te verdedigen of zich te voegen aan een andere groep.

Als laatste werd er nieuwe informatie gegeven over de ‘Nightmare’-modus van het spel; een volledig nieuw en origineel fantasie-scenario waarin het draait om het aansturen en spelen als legers van mytische wezens. In het openingsfilmpje van deze spelmodus arriveert een groep huurlingen in het bezit van een speciaal zwaard dat hun de kracht geeft om deze wezens aan te sturen in een door oorlog verscheurd Gascony, enkel om erachter te komen dat zowel de Franse als Engelse legers worden aangevallen door deze demonische legers. Als leider van de groep vecht de speler zich een baan door deze demonen om de verdedigende zijde te redden en uiteraard om onderzoek te plegen om uit te vinden waar deze nieuwe bedreiging vandaan komt.

Bladestorm: Nightmare is momenteel in ontwikkeling bij Omega Force en zal worden uitgegeven door Koei Tecmo Games. Het spel verschijnt op 20 maart 2015 in Europa. Hierbij zal de game zowel fysiek als digitaal verschijnen voor PlayStation 4 en Xbox One. De game zal ook een PlayStation 3-versie ontvangen. Deze zal echter alleen digitaal te verkrijgen zijn via de PlayStation Store.