Blade Runner krijgt een eigen serie

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Blade Runner krijgt een eigen serie

Blade Runner krijgt naast twee films nu ook een eigen anime-serie. De Alcon Television Group gaat samenwerken met Adult Swim en Crunchyroll om de serie te maken. De drie partijen brachten de aankondiging van een serie rond Blade Runner onlangs naar buiten.

De serie krijgt de naam Blade Runner – Black Lotus en krijgt 13 afleveringen van een half uur lang. Om deze serie te kunnen maken rekent de producent op de hulp van Adult Swim en Crunchyroll. Beide partners zullen namelijk instaan voor de productie en de distributie van de serie.

De anime-serie speelt zicht af tussen de eerste en tweede film rond 2032. De serie blijft dicht bij de film en dus kunnen we bekende personages uit het Blade Runner-universum verwachten in het verhaal.

Om van de films een anime te maken schakelen de drie studios de hulp in van de animatiestudio en producent Sola Digital Arts. De regie voor het eerste seizoen is in handen van Shinji Aramaki en Kenji Kamiyama. Deze heren zijn ook verantwoordelijk voor de reboot van de Ghost in the Shell-reeks. Shinichiro Watanabe zal voor Bladerunner – Black Lotus fungeren als creatieve producent. Hem kennen we van de Blade Runner Back Out 2022-miniserie. Deze miniserie spelen zich af voor de gebeurtenissen van de laatste film.