Blackroom-Kickstarter (voorlopig) geannuleerd

Blackroom-Kickstarter (voorlopig) geannuleerd

Nog geen week nadat de Kickstarter voor de nieuwe game van John Romero en Adrian Carmack genaamd Blackroom is aangekondigd, is de campagne alweer geannuleerd. De twee heren spraken over een valse start en willen terugkeren met een betere campagne.

Het was duidelijk dat veel mensen zaten te wachten op een nieuwe game door oud-id Software oprichter John Romero. In de paar dagen dat de Kickstarter-campagne live was, was er al ruim 130.000 dollar opgehaald van de benodigde 700.000 dollar. Opvallend genoeg is de Kickstarter geannuleerd met nog 29 dagen te gaan door de heren zelf. In het verleden is dit al vaker gebeurd, meestal om een positieve reden zoals het opgepikt worden door een uitgever, maar dit blijkt niet zo’n geval.

De Kickstarter-campagne is geannuleerd omdat het team achter de game vindt dat ze een valse start hebben gemaakt. Ze willen een nieuwe campagne beginnen in de hoop zo beter te presteren en meer mensen over te halen om geld te doneren. Dit willen ze doen door middel van een gameplay demo die aantoont wat ze met de game van plan zijn.

Het team is bezig een demo in elkaar te zetten die de gameplay, look en innovatieve coole features laat zien. Het probleem is alleen dat het ons langer gaat duren om de demo in elkaar te zetten dan dat we nog hebben met deze Kickstarter. Daarom hebben we besloten om de Kickstarter stop te zetten en opnieuw te beginnen wanneer de demo klaar is. We hadden de demo eigenlijk van het begin af aan moeten hebben.

Wanneer de nieuwe Kickstarter van Romero en co. verwacht kan worden is niet duidelijk, maar voor de mensen die gedoneerd hadden aan Blackroom, of dat nog hadden willen doen, is het in ieder geval goed nieuws dat de game niet volledig van de tafel is.