Blacklight-studio Zombie Studios sluit deuren

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Blacklight-studio Zombie Studios sluit deuren

De ontwikkelaar van onder andere Blacklight: Retribution, Zombie Studios, heeft vandaag zijn deuren gesloten. De studio gooit na ruim 21 jaar de handdoek in de ring. Het grootste gedeelte van de werknemers gaat door als een nieuwe studio onder de naam Builder Box.

De studio werd in 1994 opgericht door Joanna Alexander en Mark Long als Zombie LLC. Nu vonden de oprichters het mooi geweest en gaan de lichten uit bij deze studio. Dit nieuws hebben ze zelf wereldkundig gemaakt op hun eigen website.

De eigenaren van Zombie Studios gaan met pensioen en willen jullie, onze fans, bedanken voor de jaren die jullie ons gesteund hebben. Het was geweldig om jaren lang met de verschillende technieken en technologie te mogen werken, te groeien met de industrie en onze fans en het ontwikkelen van onze eigen games en technologie.

Het grootste gedeelte van het team blijft gewoon bij elkaar, maar dan onder een nieuwe naam: Builder Box. Deze samenstelling zal blijven werken aan Blacklight: Retribution onder leiding van voormalig producer, Andy Kipling, en technisch manager, Russell Nelson. Naast Blacklight: Retribution was Zombie Studios kennen we deze studio ook van Daylight, Zork Nemesis, Spec Ops: Rangers Lead the Way en Saw.