Black Ops III verwijderd van Amazon en Xbox Games

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Black Ops III verwijderd van Amazon en Xbox Games

De digitale versie van Call of Duty: Black Ops III is stilletjes verwijderd van de website Amazon.com en de Xbox Games Store. Beide partijen geven aan niet te weten hoe het komt, maar op het PlayStation Network van Sony is de game nog wél te koop.

Zonder enige aanleiding zijn de digitale versies van Call of Duty: Black Ops III verwijderd uit de digitale winkels van Amazon.com en de Xbox Games Store. De normale versie van de game, de Deluxe Edition en de season pass zijn plotseling nergens meer te bekennen. Microsoft heeft hierop gereageerd, maar lijkt geen echt antwoord te geven waarom de game verwijderd is.

“De Call of Duty: Black Ops III pre-orders zijn inderdaad tijdelijk verwijderd uit de Xbox Store. We werken samen met Activision om dit zo snel mogelijk te verhelpen. In de tussentijd kunnen fans de game nog altijd reserveren bij verschillende verkooppunten. Als je Black Ops III al digitaal besteld hebt, zal je de game nog steeds krijgen.”

Toen uitgever Activision benaderd werd, leken ook zij niet te weten waarom de game verwijderd is uit de twee digitale winkels.

“Activision heeft de digitale versies van Call of Duty: Black Ops III niet uit de Xbox Store verwijderd. Black Ops III is klaar voor de launch en is de meest populaire release van het jaar. Black Ops III is wel verkrijgbaar in alle gamewinkels.”

Intussen zijn er fans die denken dat het te maken heeft met een deal die Activision heeft met Sony. Volgens de fans hebben de twee partijen een (tijdelijke) deal gesloten waardoor alleen Sony het recht heeft om de game digitaal te verkopen. Het feit dat zowel Activision als Microsoft de gestelde vraag lijken te ontwijken, is volgens hen alleen maar meer bewijs.