Black Ops 4-spelers misbruiken glitch

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Black Ops 4-spelers misbruiken glitch

Wanneer een game nog niet zo lang uit is, heeft deze vaak last van bugs en glitches. Bepaalde spelers kunnen vaak de verleiding niet weerstaan om deze te misbruiken. Zo ook bij Call of Duty: Black Ops 4. Daar zorgt een bepaalde glitch ervoor dat je al hurkend supersnel kunt rennen.

De glitch ontstaat na een bepaald aantal stappen. Zo moeten spelers eerste de Skulker Perk activeren in een online match. Deze perk zorgt ervoor dat je gebukt sneller rent. Iedereen die vervolgens in de wedstrijd één iemand vermoord, daarna gaat bukken, vervolgens gaat staan en daarna opnieuw gaat bukken activeert deze glitch. Vervolgens kan die spelers supersnel rennen en makkelijker nietsvermoedende spelers vermoorden.

Ontwikkelaar Treyarch is op de hoogte van dit feit en belooft snel met een patch te komen. In de tussentijd bestraft het iedereen die misbruik maakt van deze glitch. Zo krijgen spelers bij het eerste misbruik een tijdelijk ban in de onlinemodus. Verder verliest deze speler al zijn stats, emblemen en paint jobs. Als laatste heffen de makers de split-screen privileges op en verdwijnt die bepaalde speler tijdelijk volledig uit het Leaderboard.

Wanneer een speler toch gebruik blijft maken van de glitch, wordt deze permanent verbannen van de online-modi en kan die dus ook niet meer stijgen op de Leaderboards. Verder verlies je ook al je stats, emblemen, paint jobs en hun split screen-privileges. Denk dus twee keer na voor je hier misbruik van gaat maken.

Naast deze glitch kreeg Black Ops 4 onlangs een update. Alle notes van deze update vind je in het bron-artikel.