Black Friday 2018

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Black Friday 2018

Black Friday is al jaren een bekend gegeven in Amerika. Het is de dag na Thanksgiving en wordt beschouwd als het moment waarop de kerstinkopen beginnen. Grote winkelketens geven op die dag hele hoge kortingen om de mensen naar hun winkel te lokken. Ook bij ons in Europa is deze dag geen onbekende meer. Om het overzicht enigszins te bewaren, hebben wij voor jullie de beste deals op een rijtje gezet.

Dit overzicht is geen opsomming van alle aanbiedingen die er momenteel aanwezig zijn. Wij hebben voor jullie de vijf beste aanbiedingen geselecteerd die volgens onze persoonlijke mening het meeste opvallen. Elk platform krijgt zijn top 5 en ook de accessoires worden zeker niet vergeten.

PlayStation 4

Dit jaar werden we verwend als het aankomt op games die exclusief verschenen op de PlayStation 4. Enkele van deze toppers zijn momenteel in de aanbieding, maar ook een heleboel cross-platformgames krijgen een opvallende prijsdaling. De vijf meest opvallende deals voor de PlayStation 4 zijn:

Voor degenen die tot op heden nog steeds twijfelden om een PlayStation 4 in huis te halen, is er goed nieuws. Een PS4 Slim 1TB + twee Dualshock 4-controllers + Spider-Man kun je bij Bol.com en Game Mania aankopen voor slechts 289 euro. Voor een extra 30 euro kun je er bij Game Mania zelfs Call of Duty: Black Ops 4 bijnemen.

Wil je je gamecollectie aanvullen, dan kun je bij Nedgame een heleboel games terugvinden waarvan de verkoopprijs enkele euro’s onder die van andere winkels ligt. Wil je voor die enkele euro’s niet wachten tot je game aan huis geleverd wordt, dan kun je ook online bestellen via de PlayStation Store. Naast de bovengenoemde games staan ook games als Assassin’s Creed Odyssey, Far Cry 5, Overwatch, Horizon Zero Dawn, The Crew 2 en nog veel meer sterk afgeprijsd in de store.

Black Friday 2018

Als laatste hebben we misschien wel de meest interessante deal voor eigenaars van een PlayStation 4. Bol.com verkoopt Dualshock 4-controllers voor slechts 39 euro. Game Mania doet er echter nog een schepje bovenop, want tot en met vrijdag 23 november kun je er een oude controller inwisselen en betaal je slechts 9,98 euro voor een nieuwe Dualshock.

Wie zijn PS Plus-abonnement nog snel wil verlengen, kan dat doen door bij Game Mania 12 maanden PS Plus aan te kopen voor slechts 46,99 euro in plaats van het recent verhoogde tarief van 59,99 euro.

God of War 
 Pixel Vault

Xbox One

Qua exclusieve games moest de Xbox One het dit jaar met heel wat minder stellen dan de PS4. Dat wil niet zeggen dat er geen goede aanbiedingen te vinden zijn, maar dat het vooral gaat om cross-platform games. Toch zijn er zeker twee recent uitgebrachte exclusieve games die we het vermelden waard vonden. Onze top 5 van beste deals voor de Xbox One is:

Twijfel je nog steeds om een Xbox One in huis te halen, dan is dit het ideale moment. Bij Game Mania verkopen ze een Xbox One S White 1TB + Forza Horizon 4 + Fallout 76 voor slechts 209 euro. Wil je de nieuwe Xbox One X in huis halen, dan kun je deze samen met Fallout 76 kopen voor 379 euro. Als deze games je niet interesseren, kun je er bij bol.com voor kiezen om een Xbox One S White 1TB + 2 controllers te kopen voor slechts 195 euro.

Assassin's Creed Odyssey 
 Pixel Vault

Ook in de Xbox Store kun je nog een heleboel andere titels voor een goede prijs op de kop tikken. Toch is de meest opvallende deal in deze online winkel niet te vinden in de categorie games. Je kunt er namelijk een abonnement voor een maand nemen op de Xbox Game Pass voor slechts 1 euro. Opgelet! Deze aanbieding is enkel geldig voor nieuwe abonnees of gebruikers die hun abonnement hebben opgezegd vóór 30 september 2018. Na deze eerste maand wordt het Xbox Game Pass-abonnement maandelijks in rekening gebracht tegen het huidige tarief (€9,99).

Ook voor Xbox One-controllers geldt bij Game Mania hetzelfde aanbod als bij de PlayStation 4-controllers. Wie tot en met vrijdag 23 november zijn oude controller inlevert, betaalt slechts 9,98 euro voor een nieuwe.

Ook drie maanden Xbox Live Gold kun je bij Game Mania krijgen voor 11,99 euro.

Black Friday 2018

Nintendo Switch

De Nintendo Switch wint steeds meer aan populariteit en daarom mag deze console/handheld niet ontbreken in ons lijstje. De Nintendo eShop is gestart met zijn cyberaanbiedingen en ook Nedgame heeft enkele Switch-games in de aanbieding gezet. Helaas voor Nedgame zal ons lijstje enkel bestaan uit aanbiedingen die we vonden in de eShop, want dat waren de meest indrukwekkende kortingen. Onze top 5 bestaat uit:

Naast deze populaire games kun je in de eShop ook enkele minder bekende titels in de aanbieding vinden. Bij Nedgame is het Starter Pack van Starlink in prijs verlaagd: voor deze editie betaal je slechts 44 euro. Daarnaast hebben ze ook nog tal van andere Switch-games tijdelijk in prijs verlaagd. Bij Game Mania kun je vanaf vandaag de Diablo 3: Eternal Collection krijgen voor slechts 39,99 euro.

Voor degenen die er nog steeds over twijfelen om eindelijk de sprong te wagen en een Nintendo Switch te kopen, is er ook goed nieuws. Game Mania verkoopt namelijk een Nintendo Switch (Blue/Red) + Switch Starter Kit Minibird V2 + Micro SD Card 32GB + Travel Case van Steelplay voor 339,00 euro. Geen slechte deal als je daarmee ook het gebrek aan opslagruimte kunt oplossen waarmee de Switch al een tijdje kampt.

Black Friday 2018

Pc

Als we het hebben over aanbiedingen voor pc-games, dan kan Steam niet ontbreken in dit overzicht. Officieel worden ze niet benoemd als Black Friday deals, maar de Steam Autumn Sale valt in dezelfde periode als Black Friday, dus nemen we deze op in ons overzicht. Helaas is er niet zo veel verbazingwekkends op te merken als het aankomt op goede aanbiedingen. Toch hebben we geprobeerd vijf goede deals op te sommen. Deze zijn:

Bovenop de vijf bovengenoemde aanbiedingen kun je er ook nog duizenden andere terugvinden. Er zitten ook kortingen op AAA-titels bij, maar geen al te recente games. Je kunt ook gerust eens rondkijken of er een interessante indiegame tussen de vele kortingen zit.

NieR Automata 
 Pixel Vault

Gaming Accessoires

Headsets, toetsenborden, computermuizen, gaming chairs en nog een heleboel andere zaken kun je tijdens deze periode ook met lagere prijzen terugvinden. Op het moment van schrijven zijn het vooral bol.com en Game Mania die daarin het voortouw nemen. Verwacht zeker geen keuze uit meer dan 100 artikelen, want het aanbod is vrij beperkt. De vijf meest opvallende deals die wij hebben opgemerkt zijn:

  • PlayStation VR V2 + Camera New + VR Worlds (Nedgame – €188,00)
  • SteelSeries Rival 600 (Bol.com – €59,99)
  • Razer ManO’war – Draadloze Gaming Headset (Bol.com – €148,00)
  • Elgato HD60 S Game Capture Kaart (Bol.com – €138,00)
  • Headset HyperX Cloud Stinger (Game Mania – €34,98)

Mocht je meteen meer games bij je nieuwe PlayStation VR willen, dan hebben we goed nieuws. Sony wist deze week te melden dat VR-games als Driveclub VR, Battlezone, RIGS, Farpoint en nog acht andere titels een permanente prijsdaling krijgen. Dit is dus het ideale moment om VR eens een kans te geven.

Bij bol.com kun je nog een heleboel andere headsets met een lagere prijs terugvinden. Als het aankomt op computermuizen, gaming chairs en toetsenborden, blijft het aanbod van bol.com echter zeer beperkt. Enkel het bovengenoemde toetsenbord van Razer kun je er met een korting van 10 euro krijgen, maar dan moet je het wel stellen met de QWERTY-uitvoering. Qua computermuizen is er slechts één aanbieding, de Steelseries Rival 600 voor slechts 59,99 euro. Daarnaast kun je ook nog enkele racesturen en controllers in de aanbieding terugvinden.

Farpoint 
 Pixel Vault

Zie jij nog goede deals, of heb je dezelfde games of deals met een lagere prijs gezien? Laat het ons in de reacties weten!