Black Desert: Online verschijnt in augustus voor PlayStation 4

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Black Desert: Online verschijnt in augustus voor PlayStation 4

Black Desert: Online verscheen in 2014 in Zuid-Korea voor de pc. Later kwam de game naar Europa, waar deze goed werd ontvangen. De jaren daarna zagen we ontwikkeling van nieuwe content, maar uiteindelijk ook de ontwikkeling naar andere consoles. Dit jaar zien we de game nog verschijnen op PlayStation 4.

Black Desert: Online krijgt op 22 augustus een release op PlayStation 4. Dit heeft Lead Producer van de game, Kwangsam Kim, bekend gemaakt via een post op de PlayStation-blog. Vanaf de release van de game kun je zes verschillende classes spelen die hun verhaal beginnen in Black Stone. Verder ziet het ernaar uit dat gamers die spelen via PlayStation 4 alle functionaliteiten krijgen van de originele game. Of er in de toekomst uitbreidingen gepland staan voor de PlayStation 4-versie, is nog niet bekend.

Black Desert: Online is over komen waaien uit Zuid-Korea en stond initieel bekend om de complexe character creation kit. Dit niveau aan detail zien we ook terug in het wereld-design, de animaties en de mogelijkheden binnen de gamewereld. De game is een sandbox-MMORPG. Dit houdt in dat het verhaal zich niet op een vooraf afgebakend pad bevindt. De speler kan zelf kiezen hoe hij/zij progressie najaagt.