BioWare’s nieuwe game uitgesteld naar boekjaar 2019

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
BioWare’s nieuwe game uitgesteld naar boekjaar 2019

De nieuwe game van BioWare is uitgesteld naar boekjaar 2019. De game met de codenaam Dylan zal daarmee ergens tussen april 2018 en maart 2019 verschijnen. Dylan is gebaseerd op een volledig nieuwe IP en stond oorspronkelijk gepland voor boekjaar 2018. De belangrijkste reden voor het uitstel is de ontwikkeling van de live service waar de game om gaat draaien.

Veel informatie over de nieuwe game hebben we nog niet. Wat wel bekend is, is dat BioWare Edmonton, het hoofdkantoor van de Canadese ontwikkelaar, verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de game. Verder weten we dat de nieuwe game geen RPG gaat worden, zoals we van BioWare gewend zijn, maar een action-adventure game. Er zijn nog geen beelden van de game getoond.

Het meest opvallende gegeven is dat de game gebouwd wordt rond een live service. Wat deze live service precies inhoudt, is nog niet bekend, maar de verwachting is dat Dylan wel eens een shared-world game à la Destiny zou kunnen worden. Andrew Wilson, de CEO van EA, noemt de ontwikkeling van de live service als belangrijkste reden voor het uitstellen van de game. Hij benadrukt dat de ontwikkeling verder soepel verloopt en dat het uitstel niets te maken heeft met de matige ontvangst van BioWare’s meest recente game Mass Effect: Andromeda.