BioWare vraagt fans een open-mind te hebben

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
BioWare vraagt fans een open-mind te hebben

Het verhaal van Shepard in de Mass Effect-games is voorbij en hij zal daarom ook niet in het vierde deel verschijnen. Fans zijn daar niet blij mee, maar BioWare vraagt fans een open-mind te hebben en open te staan voor veranderingen.

De Mass Effect-serie is één van de series die de vorige generatie consoles belichaamt. Het bouwde in een rap tempo een gigantische fanbase op die niet al te blij was met het einde van het derde deel. Nu BioWare al een tijdje aan het werk is aan een vierde deel in de serie (genaamd Mass Effect Andromeda), heeft men een tijd geleden al laten weten dat de held uit de vorige drie delen, Commander Shepard, niet terug zal keren in deel vier. Fans van de serie zien dat niet zitten; een van de fans heeft zelfs getweet dat Mass Effect zonder Shepard “gênant” is. Maar BioWare vraagt de fans een open-mind te hebben wanneer het aankomt op een Mass Effect-game zonder Shepard.

“De serie heeft Shepard niet nodig om succesvol te zijn. Wees alsjeblieft open voor het idee van een Mass Effect zonder Shepard. Het kan wel degelijk goed uitpakken.”

Dat Shepard niet in persoon in de game zal verschijnen, betekent niet dat hij niet vermeld zal worden. Volgens BioWare zal Andromeda mogelijk wat referenties naar Shepard bevatten, maar op wat voor manier dat zal zijn, is momenteel onduidelijk.