BioWare teast nieuwe game, meer info tijdens gamescom

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
BioWare teast nieuwe game, meer info tijdens gamescom

BioWare heeft vandaag gamers geteased met een nieuwe game. Een selecte groep gamers kreeg vandaag een e-mail met de boodschap ‘You’ve been chosen’ en een link naar een YouTube-video. Meer info rondom de game zal in augustus bekend worden gemaakt tijdens de gamescom.

In de korte teaser zien we een man in hoodie verschrikt door steegjes rennen en uiteindelijk uitkomen bij een auto, enkel om zichzelf in die auto te zien zitten. Daarnaast zien we een man in een luie stoel zitten, met zwarte rook waar zijn hoofd zou moeten zijn. De trailer sluit af met de man in hoodie die wakker schrikt, waaruit blijkt dat het een grote nachtmerrie was.

Bij de video staat ook de cryptische tekst “The time is near. They are watching. Your power is rising. Cologne, Germany. You’ve Been Chosen.”, wat lijkt te wijzen op een aankondiging tijdens de gamescom. Electronic Arts geeft op woensdagochtend 13 augustus een mediabriefing, wat het ideale moment zou zijn om de game aan te kondigen.

De game wordt ontwikkeld door BioWare, maar om welke studio het gaat is niet helemaal duidelijk. Het vermoeden is dat het gaat om BioWare Edmonton, welke al een tijdje een nog niet-aangekondigde game in ontwikkeling heeft. Het was al langer duidelijk dat de studio in ieder geval niet aan de nieuwe Mass Effect-game werkte, want de ontwikkeling hiervan ligt bij BioWare Montreal.