BioWare ondersteunt niet langer singleplayer Mass Effect: Andromeda

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
BioWare ondersteunt niet langer singleplayer Mass Effect: Andromeda

Na eerdere geruchten is vandaag bekend geworden dat Mass Effect: Andromeda geen singleplayer-dlc krijgt. Ontwikkelaar BioWare heeft dit op de website van de game aangekondigd. De multiplayer wordt voorlopig nog wel ondersteund.

In een blogpost op de officiële Mass Effect-website laat BioWare weten waar eerdere geruchten al op leken te wijzen: de studio stopt met de ontwikkeling van de singleplayer van de game. Versie 1.10 was de laatste update voor de game. Daarnaast komt er geen dlc voor de singleplayer-campagne, iets waar fans toch wel op hadden gehoopt. Openstaande verhaallijnen, zoals het lot van de Quarian Ark, worden via strips en boeken verteld.

Het ziet er naar uit dat de game voorlopig nog wel ondersteuning krijgt voor de multiplayer-modus van de game. BioWare zei daar het volgende over:

In the coming weeks, our multiplayer team will provide details of their ongoing support and upcoming content, including new multiplayer missions, character kits, and what’s in store for N7 Day.

Het lijkt er dus op dat we op N7 Day op 7 november meer leren over de toekomst van de serie. Tot die tijd moeten we het doen met het verhaal van de Pathfinder en de APEX multiplayer missies.