BioWare geeft uitleg over wijzigingen in transgender karakter

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
BioWare geeft uitleg over wijzigingen in transgender karakter

Vandaag verschijnt er een patch die een aantal grote problemen in Mass Effect: Andromeda op moet lossen. Een klein onderdeel van de patch is de melding dat er binnenkort een aanpassing wordt gedaan in de gesprekken met Hainly Abrams. BioWare maakt deze aanpassingen na kritiek van de fans.

Net als bij vele andere NPC’s in het spel krijg je als Ryder ook bij Hainly Abrams de keuze om te vragen waarom ze meewerkt aan het Andromeda Initiative. Echter, haar uitleg stootte veel fans tegen de borst. Abrams vertelt namelijk direct dat ze transgender is. Ze reist mee naar Andromeda omdat ze hoopt dat haar transgenderidentiteit daar wel wordt erkend op een manier die er niet is in het melkwegstelsel.

Gamers die transgender zijn of bekend zijn met transgenders vinden nu dat de reden de plank volledig misslaat. Doordat ze wil vertrekken uit de melkweg en hoopt op meer erkenning in een ander sterrenstelsel, lijkt het net alsof transgenders niet welkom zijn in de melkweg. Onbewust drukt BioWare dus een stempel op transgenderschap in onze huidige samenleving.

De ontwikkelaar heeft ondertussen wel het boetekleed aangetrokken en aangegeven dat ze dit probleem aan zullen pakken. Middels een tweet geven ze aan dat er misschien niet goed genoeg is nagedacht over het hele karakter. Verder maken ze excuses aan iedereen die zich gekwetst voelt door de gesprekken met Abrams. Tot slot geven ze aan dat Abrams wel in de game blijft, maar dat ze de gesprekken met haar aanpassen. Ze geeft niet meer zomaar alle informatie prijs, maar je moet eerst een goede hechte band met haar opbouwen en haar ondersteunen voordat ze deze informatie geeft. BioWare verwacht dat een patch die deze situatie oplost binnen twee maanden klaar is.

Ben je benieuwd naar het hele statement van BioWare? Dat lees je hieronder: