BioWare geeft meer prijs over het verhaal van Anthem

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
BioWare geeft meer prijs over het verhaal van Anthem

Een tijdje geleden beloofde BioWare meer prijs te geven over hun nieuwste telg Anthem. Deze belofte loste het bedrijf vannacht in op The Game Awards 2018. De makers deden dit aan de hand van een nieuwe verhaaltrailer. Hierin introduceren ze de ziener Fey en de slechterik Monitor.

Gigantische monsters teisterden de wereld van Anthem generaties lang. Hierdoor was overleven dus een moeilijke opgave. Dit natuurlijk totdat de Javelins en de Freelancers de wereld gingen beschermen. Jammer genoeg bood dit geen oplossing tegen The Anthem. Deze goddelijke artefacten werden achtergelaten door de scheppers van deze wereld, toen ze de schepping van de wereld afbraken. Jammer genoeg proberen mensen deze krachten voor zich te winnen met alle gevolgen van dien.

De leider van de erg agressieve en oorlogszuchtig factie The Dominion, Monitor, is uit op deze artefacten. Hierdoor brengt hij de veilige thuishaven, Fort Tardis, in gevaar. Jij als hoofdpersonage krijgt daarom de taak om te zorgen dat hij deze artefacten zeker niet in handen krijgt.

Naast deze vijand hebben we de ziener Fey. Zij is ervoor opgeleid om deze artefacten juist te gebruiken voor het goede. Dankzij The Anthem kan zij in de wereld kijken en zien waar er gevaar dreigt. Of wat juist een redelijk veilige plek is om te verkennen. Hierdoor is zij als het ware de ogen van de Freelancers en hun Javelin.