Bioware bestraft streamer vanwege schenden NDA

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Bioware bestraft streamer vanwege schenden NDA

Het gebeurt vaak dat een bedrijf een geheimhoudingsovereenkomst (NDA) uitschrijft bij de alfa of bèta van een titel. Wie deze NDA schend, ondervindt vaak zware gevolgen. Dit gebeurde afgelopen weekend toen een streamer de alfa van de jongste telg van Bioware, Anthem, streamde, terwijl de eerder genoemde overeenkomst dat uitdrukkelijk verbood. Als straf werd zijn Origin-bibliotheek gesloten en werden alle titels van de streamer gewist.

Afgelopen weekend vond de gesloten alfa van Anthem plaats, waarin spelers de titel voor de eerste keer konden spelen. Voor streamer Smokethrone liep deze testperiode helemaal fout af. Nadat hij de alfa van Anthem begon te streamen op Twitch, sloeg het noodlot toe. Zijn Origin Access liep onmiddellijk vast en toen hij het programma opnieuw opstartte, was zijn gamebibliotheek volledig gewist. De reden hiervoor was het schenden van de geheimhoudingsovereenkomst of NDA. Hierin stond namelijk dat spelers deze periode niks mochten streamen.

De streamer had van tevoren kunnen weten dat het streamen van Anthem niet goed af zou lopen. Mark Darrah, executive producer van de game, waarschuwde namelijk al dat er gevolgen zouden zijn als je de NDA negeert. Dit deed hij nadat een aantal spelers sprak over “connectivity issues”. Streamer Smokethrone heeft dit bericht blijkbaar niet gezien of genegeerd en werd zwaar bestraft.

Hieronder vinden jullie het filmpje van de hele gebeurtenis.