BioShock tijdelijk verwijderd uit iTunes

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
BioShock tijdelijk verwijderd uit iTunes

De versie van BioShock voor de verschillende iOS-platformen was vandaag ineens verwijderd uit de App Store van iTunes. Het leek erop dat de game stilletjes verwijderd was, maar 2K heeft gemeld dat het gaat om een compatibiliteitsprobleem.

De game was sinds vandaag niet meer te koop of te downloaden en kon alleen nog maar gespeeld worden door mensen die hem al gedownload hadden. Een reden hiervoor werd niet gegeven en men ging al gauw ging ervan uit dat de titel niet populair genoeg was. Toen iemand verhaal ging halen bij de helpdesk van 2K werd hem verteld dat het de keuze was van de ontwikkelaar en dat mensen hun geld bij Apple kunnen terugvragen indien ze dat willen.

Nu is 2K echter naar voren gekomen met een reden waarom BioShock is verwijderd en het lijkt erop dat men veel te hard van stapel is gelopen. BioShock werd verwijderd omdat de game niet meer compatible was met de nieuwste updates van Apple.

“BioShock is momenteel niet compatible met iOS 8.4 en hoger. Daarom is BioShock verwijderd uit de App Store. 2K is bezig het probleem te verhelpen en wanneer dat is gebeurd, zal BioShock weer verkrijgbaar zijn. Klanten die BioShock reeds hebben gekocht kunnen de game spelen op versie 8.3 of lager.”

De hevig bewerkte versie van BioShock is net iets meer dan een jaar voor iOS-platformen beschikbaar. Hoewel het om een zeer minimale versie gaat van het origineel is het voor het platform een indrukwekkende game.