Binnenkort meer indie-games op Xbox One

Binnenkort meer indie-games op Xbox One

Phil Spencer heeft toegegeven onder de indruk te zijn van Sony’s aanpak voor indie-ontwikkelaars, maar weet dat Xbox niet ver achterligt en dat ze menig hoofden zullen laten keren wanneer de ID@Xbox service geïntroduceerd  wordt.

Het is geen verrassing dat Sony vooruitloopt op Microsoft, waaronder de aanpak voor indie-ontwikkelaars. Sony steunt deze kleine studio’s zoveel mogelijk terwijl Microsoft het heeft laten verwateren. Dankzij zijn nieuwe positie zal Phil Spencer daar een einde aan maken en hoopt hij dat de Xbox One door kleine ontwikkelaars even geliefd zal worden als de PS4. Hij was zelfs sportief genoeg om de concurrentie een compliment te geven.

“Hun E3-presentatie was prima. Hun focus lag op de kleinere ontwikkelaars en de manier waarop het gebracht werd was erg slim. Ze lieten toffe games zien, zowel tijdens de presentatie als op de conventie zelf. Het is niet dat wij er niet aan hebben gedacht. Zij kwamen er gewoon eerder mee en hebben mooi werk geleverd.”

De afgelopen jaren viel Xbox uit de gratie voor kleine ontwikkelaars vanwege de ijzeren vuist die het maakte. De regels waren veel te streng en de kosten waren te hoog voor kleine bedrijven om te verantwoorden om hun games op de Xbox uit te brengen. Met de Xbox One moet daar verandering in komen.

“Dus, staan we achter? Ik weet het niet zeker. Momenteel hoor ik van onafhankelijke ontwikkelaars veel positieve berichten over ID@Xbox. Hoewel we geen restricties of ultimatums geven (indie-ontwikkelaars mogen zelf beslissen wanneer hun games uitkomen), weet ik dat we in een korte tijd veel goede games kunnen verwachten voor Xbox One.”