Binnenkort kunnen streamers elkaar raiden op Twitch

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Binnenkort kunnen streamers elkaar raiden op Twitch

TwitchCon 2017 is in volle gang en de streamingdienst gebruikt deze gelegenheid natuurlijk voor het aangekondigen van nieuwe features voor Twitch. Zo kondigde Twitch raids aan voor streamers en een reeks andere updates waar streamers en hun publiek binnenkort van kunnen genieten.

Op TwitchCon 2017 in Long Beach, Californië kondigde Twitch een reeks nieuwe functionaliteiten aan, waarvan de eerste volgende maand geïmplementeerd gaan worden. Allereerst zijn er de raids, waarmee streamers een andere stream kunnen ‘binnenvallen’. In de praktijk komt het al voor dat een streamer aan het einde van zijn of haar uitzending een andere streamer zoekt om enerzijds de kijkers een alternatief te geven om verder te kijken en anderzijds de streamer in kwestie een stevige boost te geven. Twitch wil dit makkelijker maken met ‘raids’, waarbij het overdragen van kijkers naar een andere livestream gestroomlijnd wordt.

Daarnaast komen er stream summaries, waarin streamers na hun stream een samenvatting kunnen bekijken van hoe hun stream verlopen is. Hierin staan statistieken als aantal kijkers, volgers en de chat-activiteit gedurende de uitzending. Hiervoor moeten streamers op dit moment nog plug-ins als Muxy gebruiken.

Tot slot komen er in november ook nog achievements. Met deze achievements kunnen streamers zien wat ze al hebben gedaan om partner te kunnen worden en wat er nog moet gebeuren. Hiermee maakt Twitch het inzichtelijker voor beginnende streamers om zich op te werken tot partner.