Binnenkort in indie gaming – Grote en kleine titels om naar uit te kijken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Binnenkort in indie gaming –  Grote en kleine titels om naar uit te kijken

De markt van indie gaming is er een met een ongelofelijk groot aanbod. Zo groot dat het soms moeilijk is om te weten welke titels nou écht interessant zijn. Daarom hebben wij een vijftal titels op een rijtje gezet, waar wij naar uit kijken.

Ad Infinitum

Er is geen betere game om deze lijst mee te starten dan Ad Infinitum. Deze first-person survival horrorgame is ontwikkeld door StrixLab en speelt zich af in een wel heel bijzondere setting: de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Daarbij wordt deze setting voorzien van een bovennatuurlijk ondertoontje. De speler moet zich een weg banen door de loopgraven, die doorspekt zijn met puzzels en dodelijke valstrikken. Ook liggen er ondertussen mysterieuze wezens op de loer, die je het leven zuur willen maken.

Ad Infinitum heeft vooralsnog geen vastgestelde releasedatum. We weten wel dat de game in ieder geval voor pc uit zal komen en dat StrixLab aan het kijken is naar een mogelijke console release.

Cuphead

Krijg jij ook zo’n warm nostalgisch gevoel van binnen als je een Disney-animatie uit de jaren ’30 te zien krijgt? Anders wij wel. Hierom hebben wij enorm veel zin in de game Cuphead, een klassieke run-and-gun actiegame van Studio MDHR. Het bijzondere aan de game, zoals te zien in de trailer hieronder, is dat deze helemaal ontworpen is in de stijl van de oudste Disney-cartoons. Om dit effect zo authentiek mogelijk te houden, heeft het team van Studio MDHR gebruikgemaakt van achtergronden van waterverf, handgetekende celanimaties en zelf gecomponeerde jazzmuziek.

Cuphead zal halverwege 2017 worden uitgebracht voor Xbox One, Windows 10 en Steam.

The Franz Kafka Videogame

Voor de boekenwurmen onder ons die ook van puzzelspellen houden, is er The Franz Kafka Videogame. Simpel gezegd is dit een puzzelspel, geïnspireerd door het werk van schrijver Franz Kafka, die bekend stond om zijn ietwat absurde verhalen. Zo is er een verhaal van een bankmedewerker die op een dag ontwaakt en veranderd is in een soort gigantische kakkerlak. Dit klinkt natuurlijk als een perfecte setting voor een game. The Franz Kafka Videogame wordt geproduceerd door mif2000, die met het spel Hamlet in 2011 en 2012 al verscheidene prijzen in de wacht sleepte.

The Franz Kafka Videogame is nu beschikbaar in early access op Steam en zal ook op iOS worden uitgegeven.

Pyre

Om eens een heel andere kant op te gaan qua genre, is Pyre een party-based RPG geproduceerd door Supergiant Games. In deze game behoor je tot een groep bannelingen die een weg proberen te banen door een serie aloude competities om de vrijheid te bereiken. Dit alles speelt zich af in een mystieke wereld genaamd Downside.  Wat nieuw is voor Supergiant, na hun befaamde games Bastion en Transistor, is het toevoegen van een Versus-modus. In deze multiplayermodus kun je het opnemen tegen een andere speler.

Pyre heeft nog geen precieze releasedatum, maar zal dit jaar nog uitkomen voor PlayStation 4 en Steam.

We Happy Few

Om een eind te breien aan onze lijst, besteden we aandacht aan misschien wel de grootste titel die eraan zit te komen. We Happy Few is een survival horrorgame die zich afspeelt in de jaren ’60 van een dystopisch alternatief universum. Hier is de loop van de Tweede Wereldoorlog anders gegaan, waardoor je je nu bevindt in de stad Wellington. Hier is iedereen verslaafd aan een drug genaamd Joy, oftewel vrolijkheid. Doordat iedereen continu extreem vrolijk is, zijn deze Wellies makkelijk beïnvloedbaar en niet meer in staat goede morele overwegingen te maken. De samenleving is zo afhankelijk van het gebruiken van Joy, dat het verplicht is om de drug te nemen. Hoewel er meerdere speelbare karakters gepland zijn, is de enige op dit moment Arthur Hastings. Hij werkt voor de krant, waar hij niet blije nieuwtjes uit oude kranten moet censureren. Op een dag ziet hij een artikel dat hem aanzet tot het niet langer nemen van zijn Joy-pillen. In het spel moet je zien te overleven in Wellington, zonder dat je jouw verplichte Joy-dosis inneemt.

De game is in early access beschikbaar op Steam en zal ook voor Windows 10 en Xbox One worden uitgebracht.

https://youtu.be/cc67_BrCdPc

Daarmee komen we aan het einde van onze lijst! Mis jij nog een indietitel waar je enorm naar uitkijkt? Laat het ons weten in de reacties!