Bijna 800.000 cheaters mogen Apex Legends niet meer spelen

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Bijna 800.000 cheaters mogen Apex Legends niet meer spelen

Vrijwel elke game kent wel cheaters, mensen die gebruik maken van andere dingen dan hun eigen vaardigheden om de game te spelen en te winnen of andere manieren vinden om een game uit te buiten. Zo ook in Apex Legends. De community-managers van de game lieten in een post op Reddit weten al 770.000 mensen een ban te hebben opgelegd.

Dit aantal betreft slechts de pc-spelers. De community-managers doen geen exacte uitspraken over wat de valsspelers precies op hun kerfstok hebben. Wel wordt duidelijk dat een aantal accounts is opgerold, omdat deze verkocht werden. Spelers verkopen dan een account die hele hoge statistieken heeft om zo een zakcentje te verdienen.

EA en de betreffende community-managers geven aan cheaten een hele serieuze zaak te vinden en steeds hard aan het werk te zijn om dit tegen te gaan.

We take cheating in Apex incredibly serious and have a large amount of resources tackling it from a variety of angles. It is a constant war with the cheat makers that we will continue to fight.

Apex Legends verscheen op 4 februari 2019. De titel is free-to-play en doet zowel pc als de PlayStation 4 en Xbox One aan. De game gooide meteen hoge ogen en wordt wereldwijd dagelijks door vele fans gespeeld.