Bijna 50GB nodig voor installatie Titanfall

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bijna 50GB nodig voor installatie Titanfall

PC-gamers die reikhalzend uitkijken naar Titanfall moeten 48GB vrijmaken op hun harddrive om de game te installeren. De Xbox One-versie zal “slechts” 17GB nodig hebben.

Als je van plan bent om Respawn’s nieuwe shooter uit te proberen, kun je maar beter zorgen dat je harddrive de nodige ruimte vrij heeft, voor zowel de Xbox One-versie als de PC-versie. Richard Baker van Respawn legde uit dat de benodigde ruimte grotendeels te danken is aan de hoeveelheid geluidsfragmenten.

“Er is audio die van de disc op de HD wordt geïnstalleerd, waarbij de audio uncompressed wordt. We konden er voor kiezen om de audio van de disc te laden, maar we waren bezorgd dat veel van de rekenkracht van een duo-core machine naar het uitpakken van de audio zou gaan, wat eigenlijk onnodig is. Op krachtige PC’s zou het geen probleem zijn. Op gemiddelde- of matige PC’s ook niet, maar het zijn de PC’s die net voldoen aan de minimale systeemeisen die er mogelijk problemen van zouden ondervinden.”

Met de harddrives van vandaag de dag is de hoeveelheid die geïnstalleerd moet worden nog steeds een schijntje, al is 17GB veel als je veel games downloadt op je Xbox One. Er werd ook de vraag gesteld dat als de PC’s met de minimale systeemeisen het probleem vormde, waarom de systeemeisen niet omhoog geschroefd werden. Het antwoord was uiteraard dat men dan minder exemplaren kon verkopen.