Bij welke in-game groep wil de redactie graag horen?

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Bij welke in-game groep wil de redactie graag horen?

We hebben inmiddels al ruim een week plezier met het rondrijden en -schieten in Far Cry 5. Daar moet je zorgen dat de enge sekte The Project at Eden’s Gate verdwijnt uit het Amerikaanse landschap, want dat is niet bepaald een clubje waar je bij wilt horen. Of misschien toch wel?


Games staan bol van interessante personages, facties en groeperingen. Hoewel bij een hoop van deze clubs het vermoorden van een leger aan NPC’s of tegenspelers centraal staat, zijn er ook genoeg groepen waar je bij wilt horen om hun meer vriendelijke karakter of status, al zijn er ongetwijfeld gamers die geen problemen zouden hebben met wat moord en doodslag als dat betekent dat ze bij Overwatch mogen horen. Met enige huiver voor het antwoord vroegen we onze redactie: Bij welke in-game groep willen jullie graag horen?

Kevin

Groepen en facties in games zijn altijd een lastige keuze, aangezien de prijs vaak hoger is dan wat je er daadwerkelijk voor terugkrijgt. Bij de Gears of War-games is heel de planeet naar z’n grootje, bij de verschillende facties uit Mass Effect is er altijd wel een kwaad buitenaards ras dat je om wilt brengen en bij de Witchers is het nog maar de vraag of je überhaupt nog wel mens te noemen bent.

Momenteel staan de Phantom Thieves of Hearts hoog op mijn lijstje. De groep studenten uit Persona 5 leven een lekker leventje, waarbij een bizarre parallelle dimensie ontstaan door corrupte gevoelens van anderen slechts bijzaak is. Plus, je hebt een pratende kat die in een busje kan veranderen. Hoe tof is dat?! Niet zo tof natuurlijk als een hond met ninja-skills, maar dat is een hele andere discussie.

Persona 5 
 Pixel Vault

Rohald

Als chemist heb ik een sterke liefde voor wetenschap in het algemeen. Hoe de wereld en het universum in elkaar zitten, is een mysterie. Het ontrafelen van dit mysterie is een nobele queeste. Daarom sluit ik mij graag aan bij Black Mesa of Aperture Laboratories om stukje bij beetje de regels van de realiteit op de kaart te zetten.

Ok, ik hoor wat je denkt: deze twee instituten staan niet bekend om hun morele kompas of wetenschapsethiek. Helaas is dit iets waar we mee moeten leven; waar de grens precies ligt, leer je alleen zodra je er overheen gaat. Daarnaast zijn we bijna zeker dat de meeste menselijke proeven volledig consensueel zijn uitgevoerd. Toch?

Black Mesa 
 Pixel Vault

Luuc

Er is maar één groep die met kop en schouders boven de rest uitsteekt voor mij en dat is de Elite Four. Natuurlijk wil ik bij de beste van de beste Pokémon-trainers horen en dat heeft meerdere redenen. Ten eerste heb ik van jongs af aan de droom gehad om in de Pokémon-wereld rond te lopen. Ten tweede geeft dit mij de garantie dat ik bij de sterkste trainers van een bepaalde regio hoor.

De logische keuze is om te kiezen voor de Elite Four uit de Kanto-regio, want dit zijn de meest herkenbare karakters. Het is immers de originele Elite Four. Ik kies echter voor de Elite Four uit de Sinnoh-regio uit Diamond, Pearl en Platinum. Niet alleen is dit mijn favoriete regio, maar hier bevinden zich in mijn ogen de coolste Pokémon.

Elite Four 
 Pixel Vault

Jermaine

Als echte Star Wars-fan wil ik mij het liefste in dit universum begeven. Natuurlijk is de discussie onder de meeste mensen altijd: Imperial of Rebel? Toch kies ik altijd voor een andere groep, namelijk de Bounty Hunters en in het bijzonder de Bounty Hunters Guild. Deze guild is eigenlijk een soort thuisbasis voor de vele premiejagers die in het sterrenstelsel aanwezig zijn. Zo heb je altijd een plek waar je de nieuwste wapens kunt kopen, ben je verzekerd tegen schade en kun je de laatste technieken doornemen met je collega’s.

Ideaal dus om de Great Hunt voor te bereiden, want iedereen weet dat dit stiekem toch het leukste is om te doen als Bounty Hunter. Buiten het eindelijk neerknallen van die lang gezochte Bounty natuurlijk.

Bounty Hunters 
 Pixel Vault

Tim

De duistere wereld van Dark Souls bevat een groot aantal verschillende clubs, de zogenaamde covenants. Verschillende daarvan zorgen ervoor dat je de toch al zo grimmige wereld nog een stukje grimmiger kunt maken zoals de Darkwraiths, die als fantomen de wereld van andere spelers binnen kunnen vallen om hun laatste restje menselijkheid te stelen.

Ik voel me dan toch een stuk meer aangetrokken tot de Warrior of Sunlight-covenant. Deze groepering staat vooral in het teken van coöperatieve gameplay, met als symbool de altijd optimistische NPC Solaire of Astora. Ontmoetingen met deze Warrior of Sunlight zorgen altijd voor een klein sprankje hoop in de verder zo duistere wereld. Praise the sun!

Darksouls 2 
 GameCensor

Robert

In RPG’s speel ik meestal een class waarbij ik in ieder geval gebruikmaak van een zwaard en laat ik de casters meestal links liggen. Toch is het juist een genootschap van tovenaars waar ik graag bij zou willen horen: de Kirin Tor uit World of Warcraft. Deze in-game groep van mages zijn de meest geleerde tovenaars uit het Warcraft-universum en moeten de best bewaarde geheimen en de meest bijzondere boeken in hun bezit hebben.

Dat het te boek staat als een halve sekte vol arrogante kwasten is wel een klein nadeel. Een nadeel dat echter teniet wordt gedaan door het feit dat je in Dalaran mag wonen. Voor iedereen die onbekend is met Warcraft: dat is dus gewoon een zwevende stad. In de lucht dus. Hoog in de wolken. Afijn, ik zoek vast een leuke toren uit.

Dalaran 
 Pixel Vault

Bij welke groep, factie of sekte uit een game wil jij graag horen? Laat het ons weten in de comments!