Bezoek vanaf 6 april in Hearthstone de Un’Goro Crater

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Bezoek vanaf 6 april in Hearthstone de Un’Goro Crater

Hoewel we al wisten dat er een nieuwe uitbreiding voor Hearthstone aan zat te komen, was nog niet bekend wanneer precies. Nu heeft Blizzard eindelijk medegedeeld wanneer deze beschikbaar zal zijn, namelijk vanaf 6 april. Het wachten op de Un’Goro Crater is dus bijna voorbij.

Met 135 extra kaarten en toegevoegde mechanics biedt Hearthstone binnenkort nieuwe manieren om te spelen. Zo kunnen spelers straks dinosaurussen zoals de Tyrantus inzetten, die tien mana kost en twaalf levenspunten en twaalf aanvalspunten heeft. Ook komt er met de uitbreiding een nieuw minion-type, namelijk elementals.

Quest-kaarten horen straks ook bij de game. Deze kun je voor één mana inzetten en geven je een missie om te voltooien. Wanneer jou dit lukt, krijg je krachtige bonuskaarten om te spelen. Een voorbeeld van zo’n missie is het inzetten van zes spreuken die je niet aan het begin van het gevecht in je kaartendeck had. Als beloning hiervoor krijg je de kaart Time Warp, die vijf mana kost en je een tweede beurt geeft.

Uiteindelijk kunnen minions met deze uitbreiding zich adapteren. Dit vindt plaats op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een spreuk. Het resultaat hiervan is dat spelers hun minions verbeteren, door bijvoorbeeld hun aanvallen of levenspunten te verhogen of de vaardigheid ’taunt’ te geven.

Voor $49,99 kunnen spelers alvast vijftig nieuwe kaarten kopen. Daarnaast krijgen spelers die tot 5 april dagelijks inloggen speciale prijzen, waaronder een Volcanosaur-kaart. Dit is een kaart die zeven mana kost en een dinosaurus met vijf aanvalspunten en zes levenspunten oproept. Hoewel dit niet heel voordelig klinkt, kan de Volcanosaur twee keer gebruikmaken van de nieuwe adapt-functie, waardoor deze wat meer speelruimte heeft.