Beyond Good & Evil 2 is nu toch écht in ontwikkeling

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Beyond Good & Evil 2 is nu toch écht in ontwikkeling

Ruim 13 jaar geleden kwam het zeer geliefde Beyond Good & Evil uit. Sindsdien schreeuwen de fans om een deel twee en duiken er elke paar maanden geruchten op dat er toch nog een sequel komt. Hoewel Ubisoft ook meerdere malen heeft gehint naar de game, had de redactie alle hoop inmiddels wel opgegeven. Nu blijkt dat het tweede deel er toch gaat komen. 

Het hoge woord is eruit: Beyond Good & Evil 2 is in ontwikkeling. De Ubisoft Montpellier Studio heeft niemand minder dan Michel Ancel erop gezet. Deze fransoos heeft meegewerkt aan de Rayman-franchise en heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van de eerste Beyond Good & Evil. Op Facebook laat Ubisoft weten dat ze er niet langer omheen draaien en inderdaad bezig zijn met een tweede deel:

Mocht je zitten wachten op informatie over BG&E… dan hebben we goed nieuws! We zijn zeer verheugd dat Michel Ancel inderdaad bezig is aan een nieuwe Beyond Good & Evil-game, in samenwerking met Ubisoft Montpellier Studio.

Dat was niet het enige goede nieuws dat Beyond Good & Evil-fans voor hun kiezen kregen deze week, gisteren maakte Ubisoft bekend dat vanaf 12 oktober het eerste deel gratis is op Uplay. Dit om het dertigjarige bestaan van de uitgever te vieren.

Wanneer Beyond Good & Evil 2 uitkomt is niet bekend.